Никол Кидман ще се снима в криминале на HBO

Романът „Нежна песен“ на френско-мароканската писателка Лейла Слимани, спечелил наградата „Гонкур“ през 2016 г., ще бъде адаптиран от американския канал HBO в нова поредица с участието на Никол Кидман, предаде АФП.

HBO постигна с продуцентската компания „Леджъндари ентъртейнмънт“ споразумение „за създаване и копродуциране на сериал, базиран на книгата на Лейла Слимани „Нежна песен“, обяви американският телевизионен гигант в разпространено изявление.

Освен Кидман в актьорския състав на бъдещата продукция е и американската актриса Мая Eрскин, като те ще бъдат и съизпълнителни продуценти.

Това е втората екранизация на романа „Нежна песен“, за който авторката Лейла Слимани спечели през 2016 г. наградата „Гонкур“ – най-престижното литературно отличие във Франция.

Книгата, от която са продадени повече от милион екземпляра във Франция и е преведена в цял свят, вече има една киноадаптация. Тя е дело на режисьорката Люси Борлето, като участват Лейла Бехти и Карин Виар в главните роли.

Романът разказва за убийството на две малки деца от бавачката им, опитна и странна жена, към която обаче родителите са се привързали. Сюжетът е вдъхновен от престъпление, извършено през октомври 2012 г. в Ню Йорк, отнело живота на две деца на две и шест години. Убиецът е осъден през май 2018 г. на доживотен затвор, отбелязва АФП.

Още по темата

Избор на редактора