Нинова бясна: Радев е част от групата, която свали правителството

Напрежението между лидера на БСП Корнелия Нинова и президента Румен Радев се нагнети до червено, след като левицата върна мандата неизпълнен.

„Президентът не е спрял да критикува това правителство от първия му ден, въпреки че той създаде „Продължаваме Промяната”. Заедно с ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“ не ни дадоха и сто дни, дори ясно заявиха: „Нямате 100 дни“. Смятаме, че той е част от тази група, която свали действащото правителство“, заяви категорично Нинова.

За Плана 7/8 за дестабилизация на държавата ekspresso.bg предупреди още в средата на юни.

„Не съжалявам, че издигнахме Румен Радев за президент. Аз го издигнах персонално. Той дължи двата си мандата, първия особено, на БСП. Гражданите да оценят неговата работа като президент”, каза още Нинова. Според нея той бърза да влезе във властта и да управлява.

Нинова не приема критиката на Румен Радев към БСП, че оставят енергетиката в хаос. „Има такъв народ” и Слави Трифонов са излъчили министъра в енергетиката. Нямаме никакво желание да носим отговорност за това. Президентът да не се оправдава с наследство, а да назначи министри, които да се справят с проблема“, препоръча разгневената социалистка и вицепремиер в оставка.

Според нея Радев няма да удължи живота на 47-ото Народното събрание, за да бъде намерено решение за избор на председател на енергийния регулатор. Радев препоръча той да бъде избран до потек. Нинова обаче смята, че нов председател на КЕВР не може да се избере за два дни и президентът много добре го знае.

Относно състава на бъдещия служебен кабинет, Нинова каза: Президентът ще вземе наши представители в служебния кабинет зад гърба ни, никой не се е обръщал официално. Да се знае, че БСП не участва в служебния кабинет, заяви Нинова.

Четете още

Избор на редактора