Нинова върна мандата. Очертават се избори на 2 април

БСП върна на президента Радев неизпълнен връчения мандат. „Направихме всичко необходимо, за да изпълним третия мандат, изведохме четири важни задачи за редовно правителство“, каза лидерът на социалистите Корнелия Нинова, връщайки празната папка.

До тук се стигна, след като левицата не получи подкрепа от политическите сили в Народното събрание за сформиране на правителство. Партията така и не излъчи и свой кандидат за министър-председател, а мандата получи самата Нинова.

Поздравявам ви за усилията да направите редовно правителство, каза Румен Радев. Той съобщи, че в 14.00 часа ще има среща с представители на ръководството на Централната избирателна комисия.

Темата ще бъде готовността за предсрочни парламентарни избори. След тази среща Радев ще вземе окончателното решение за разпускане на НС и насрочване на предсрочните избори за парламент. Очаква се те да бъдат на 2 април.

Актът, с който президентът разпуска Народното събрание, определя и датата на изборите за ново Народно събрание. Избори за нов парламент се произвеждат най-късно до два месеца след прекратяване на пълномощията на предишния.

Четете още

Избор на редактора