Нищо лично, Сони! Просто бизнес

„Нищо лично, Сони. Просто бизнес.“ Това са думи на Майкъл Корлеоне към брат му Сантино от библията на Холивуд „Кръстникът“ на Франсис Форд Копола.

Това каза смъртта вчера на Джеймс Каан – актьорът, който изигра брилянтно ролята на Сони. И го застреля на 82 години, спусна житейската бариера точно като онази от убийството му във филма.

Сони Корлеоне замина на небесни снимки при Марлон Брандо – дон Вито Корлеоне, Джон Казейл – Фредо, Илай Уолък – дон Алтобело. Може би замислят „Кръстникът 4“.

„С огромна тъга ви съобщаваме, че Джими почина на 6 юли вечерта“, се казва в пост в Туитър на близките на Джеймс Каан. „Семейството оценява излиянието на любов и искрени съболезнования и ви моли да продължите да уважавате личния им живот в този труден момент“.

Другите емблематични роли на Джеймс Каан са във филма на Роб Райнър „Мизъри“ (1990 г., по романа на Стивън Кинг), и симпатичният управител на казиното Монтесито – Ед Дилайн, в хитовия телевизионен сериал „Лас Вегас“ (2003 – 2007 г.).

Да напомним на холивудските хитреци: в сериала „Хавай 5.0“ се подвизава Скот Каан – син на Джими. И доста прилича на него.

Четете още

Избор на редактора