Новата левица на Първанов се събира в Пловдив

Проектът „Обединена левица“, чието създаване с участието на Георги Първанов беше огласено на 29 ноември миналата година, готви нова сбирка в Пловдив.

Преди два месеца кръгла маса под надслов „Лява България – идеи, политики, единение“ събра в НДК представители на вътрешната опозиция в БСП и лидери на по-малки леви формации, които са бивши членове на социалистическата партия.

Сега на 19 януари в Гранд хотел „Пловдив“ се свиква конференция „Левицата“. Дискусията от 14 до 18 часа и е по идея на Координационния съвет на инициативата „Обединена Левица“.

На срещата в Пловдив са поканени председатели на общински организации на БСП от страната, представители на леви партии, сред които АБВ,  „Изправи се.БГ“, „Движение 21“, „Нормална държава“ и др.

Очаква се отново да присъстват Георги Първанов, Мая Манолова, Георги Кадиев, Татяна Дончева, Румен Петков и други знакови лица на левицата.  Модератор на форума ще бъде Костадин Паскалев.

По-рано Костадин Паскалов, който е моторът на новия ляв проект, коментира какви са шансовете на БСП да състави кабинет, след като получи от президента последния трети мандат. „Гарантирам, че след Националния съвет на БСП в сряда Корнелия Нинова ще има пълни правомощия да води преговори с всички. Ние имаме решение на Конгреса, че няма как да правим управление с ГЕРБ и ДПС. За да тръгне да прави правителство с настоящия мандат, БСП трябва да наруши всичките си принципи и идеи”, смята Паскалев.

„Голямата трагедия е, че ако се проведат избори, ще има подобна на сегашната ситуация като краен резултат. Трябва нещо драматично да се случи, за да се промени ситуацията. Това драматично няма да е положително, затова предпочитам още известно време да ни управлява служебно правителство… Очакванията за парламентарни избори не са оптимистични, тъй като в максимална степен БСП би могла да повтори мижавия резултат от последните избори“, каза още пред БНР бившият кмет и регионален министър Паскалев.

Четете още

Избор на редактора