Нова мания в Япония – кафенета с прасенца

Първоначално имаше кафенета, в които се допускаха домашни любимци. След това се появиха котешките кафенета, където латето остана на второ място след общуването с котките. Най-новата мания в Япония: кафенета с прасенца, предаде Асошиейтед прес.

„Беше прекрасно. Много релаксиращо и приятно“, казва Брад Лумис, софтуерен инженер от Пулман, Вашингтон, след като посещава токийското кафене Mipig с 21-годишната си дъщеря Пейдж.

В една от последните сутрини те бяха сред десетките клиенти, които си правеха селфита и се усмихваха. Прасетата от миниатюрна порода се разхождаха из помещението и търсеха уютен скут, в който да се гушнат.

Прасетата са изненадващо тихи, въпреки че от време на време грухтят. Те не обичат да са сами, което ги прави чудесни другари. За разлика от стереотипа, те са много чисти и не миришат, уточнява БТА.

Клиентите плащат 2200 йени (15 долара) за първите 30 минути в компанията на прасетата. Необходима е предварителна резервация.

„Всяко прасе е уникално. Всяко от тях има своя собствена индивидуалност. Може да забележите, че едното е  твърдоглраво, а другото е нежно“, казва Шихо Китагава, изпълнителен директор в Mipig.

Кафенето Mipig в модния квартал Хараджуку е едно от 10-те такива кафенета с прасенца, които операторът е открил в цяла Япония. Първото е открито в Токио през 2019 г. Още две са в процес на изграждане по-късно тази година.

Животните, известни като „микропрасета“, не стават по-големи от куче от породата корги, дори като пораснат.

Любителите на прасета казват, че те са чудесни домашни любимци. Те могат да бъдат закупени за около 200 000 йени (1350 долара) от Mipig, вече са обучени на тоалетна и са свикнали да бъдат с хора. Продава се и храна за микросвине. Mipig твърди, че е продала 1300 прасета като домашни любимци.

Четете още

Избор на редактора