Нова партия излиза на сцената – „Ново начало“

Нова партия ще подяжда Кирил Петков и Асен Василев на следващите избори, директна конкуренция на „Продължаваме промяната“. Неин лидер ще е вицепремиерът по управление на европейските средства Атанас Пеканов.

За новия политически проект загатна преди ден политологът Слави Василев. „Следващият министър-председател няма да бъде Гълъб Донев, ще бъде Атанас Пеканов“, коментира във „Фейсбук“ Василев, който беше главен експерт в екипа на президента Румен Радев по време на първия му мандат (2017–2018 г.).

„Пеканов ще бъде, своевременно, и лидер на нова формация, която ще спечели едни последващи избори. Това ще изведе страната от настоящата политическа блокада“, прогнозира политологът.

За първи път за новия проект на Атанас Пеканов стана ясно точно преди една година – през януари 2022 г. Тогава в партийните централи се говореше, че партията на Пеканов ще се казва „Ново начало“ и формацията ще влезе в челен сблъсък с „Продължаваме промяната“ като по-добра версия на Кирил Петков и Асен Василев. Към вицепремиера по европейските средства щяла да се прикачи и Мая Манолова.

Сега проектът отново е активиран и по него усилено са работи, твърдят източници от парламента, но уточняват че Манолова е вече изолирана от инициативата. Пеканов придружи президента Радев по време на визитата му в Австрия на Нова година. Там двамата имаха ключови срещи с инвеститори.

Очаква се партията на Петканов да е готова за предстоящите парламентарни избори, когато и да са те, както и да участва на местния вот.

Още по темата

РЕКЛАМАspot_img
РЕКЛАМАspot_img

Избор на редактора