22.7 C
София
петък, 30 септември, 2022

Нова тесла: междуградските превози скачат с 20% от юли

Междуградските превози ще бъдат с нова цена от 1 юли, като се очаква увеличение с 20%. За това предупреждават автобусните превозвачи.

Причините за драстичното поскъпване са скокът на цените на горивата и новите ТОЛ такси, които се увеличават от 1 юли.

Председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова разясни, че освен в цената на билета, увеличение се очаква и в тази на стоките и услугите, защото без намеса на държавата инфлацията ще скочи още. Тя определи отношението на правителството към транспортния бранш в момента като „арогантно и некомпетентно“.

Милтенова уточни, че все още няма окончателно решение на бранша дали ще предприемат нови протести.

Председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи призна, че очакванията й са по-голяма част от превозвачите да завишат цените на стоките и услугите от 1юли.

Магдалена Милтенова добави, че по отношение на автобусния транспорт това няма как да стане толкова бързо, заради вече сключени договори с общините.

„Предстои тези договори да бъдат ревизирани. Най-вероятно някъде ще се наложи тези да бъдат прекратени, за да може да се увеличи цената, защото законът за обществените поръчки не позволява друг механизъм. Така че може би от 1 август най-късно ще бъдат завишени и цените по линиите”, каза още Милтенова.

spot_img

Още по темата

spot_img

Последни новини