Новият датски крал изненадващо публикува книга

Новият датски крал Фредерик Десети изненадващо публикува книга само няколко дни след като се възкачи на трона, предаде ДПА.

Датското кралско семейство обяви публикуването на книгата в канала си в Инстаграм.

Публикацията включва цитат от книгата: „Аз съм човекът, който съм. Ще се постарая да покажа това и като крал на Дания“.

Книгата е озаглавена Kongeord. В буквален превод това означава „Словото на краля“, но може да се разглежда и като препратка към девиза, който монархът изрече за първи път от балкона на двореца Кристиансборг, след като се възкачи на трона в неделя: „Обединени, отдадени, за Кралство Дания“.

Издателят на книгата Politikens Forlag казва, че в книгата си крал Фредерик Десети говори за идеите, които стоят зад девиза му. В публикация във Фейсбук издателите посочват, че книгата е посветена и на историята на Дания и на живота на краля „от млад, неохотен престолонаследник до зрял мъж, семеен човек и монарх“. Мислите на краля са записани от автора Йенс Андерсен, съобщи БТА.

Майката на Фредерик, кралица Маргрете Втора, обяви абдикацията си в навечерието на Нова година след 52 години на трона и подписа официалната декларация в неделя. В момента на подписването на документа най-големият й син, 55-годишният Фредерик, стана новият държавен глава.

Четете още

Избор на редактора