Нови заплахи за съдия Цариградска и семейството й

Съдия Владислава Цариградска обяви пред временната комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов, че вчера е получила заплаха срещу семейството ѝ.  Тя отбеляза, че за това е уведомено МВР.

По думите ѝ в заплахата е било записано: „Кажете ѝ на съдия Цариградска, ако не млъкне – и мъжа ѝ, и децата ѝ ще са с бетонирани крака на дъното на язовира“.

„На 19 февруари бях предупредена, че мълчанието е злато и, ако не млъкна, ще ми изкормят гениталиите“, каза съдията.

Цариградска попита, след като Мартин Божанов е мъртъв от 31 януари – кой я заплашва и кой иска тя да мълчи. Съдията допълни, че след като се е съгласила да бъде изслушвана в комисията, е имало поредица от нови заплахи към нея.

Съдебната власт трябва да се изчисти, но вие имате по-голямата задача да изчистите политическия чадър, съдебната власт е изпълнявала политически поръчки, коментира Владислава Цариградска по време на изслушването си.

Тя отбеляза, че въпреки заплахите от Мартин Божанов, не се е поддала на „мафиотския натиск“ и е решила делото правилно.

Мартин Божанов беше убит в София на 31 януари. От прокуратурата влязоха в частен клуб SS в столичния квартал “Гео Милев”, свързван с Божанов. По време на обиските са били иззети компютри и различни материални носители на информация. Прокуратурата проверява дали в клуба са членували магистрати, както дали и защо са ходили там. В момента се води досъдебно производство за организирана престъпна група, част от която е Божанов, създадена с цел оказване на натиск на магистрати, имотни измами и пране на пари. Стана известно и че Мартин Божанов е сменил цифри от ЕГН-то си, както и фамилното си име. В парламента беше създадена временна парламентарна комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Божанов, припомня БТА.

Четете още

Избор на редактора