Нови рекордни жеги във Великобритания

Великобритания продължава да чупи температурни рекорди. В събота беше измерена най-високата температура за годината в шестия пореден септемврийски ден с над 30 градуса.
32,7 градуса бяха измерени на летище „Хийтроу“, което надмина рекорда от четвъртък с 1 десета от градуса. Това, което е по-впечатляващо, обаче, е, че от началото на седмицата температурите не са падали под 30 градуса.
Вече шест дни е в сила оранжев код за по-голямата част от територията на Англия. В останалите части на Обединеното кралсто бе обявен жълт код, припомня БНР.
Пет пъти повече от обичайното хора са потърсили съвет от националното здравепозване срещу изтощителната жега, която е още по-непоносима заради по принцип по-високота влажност на въздуха на Острова.
Съботата обаче може да се окаже последният ден горещ ден на фона на прогнозите, че се задават гръмотевични бури. Това се отнася за Северна Ирландия, части от Северна Англия и Уелс и части от Южна Шотландия, докато източната и южната част на Англия вероятно ще останат сухи и в неделния ден с температури отново над 30 градуса.

Четете още

Избор на редактора