Ново наказание: Отнемат още 2 т. на Евертън

Английският футболен Евертън получи още едно наказание с отнемане на точки, като този път две ще бъдат отнети незабавно от актива на тима, съобщиха от Висшата лига, цитирани от Ройтерс. Това е втора наказание за „карамелите“ през сезона, като при първия случай 10 точки бяха извадени от актива на отбора на Шон Дайш, което го прати в зоната на изпадащите. При обжалването на клуба му бяха върнати четирите точки, но сега са му отнети нови две, което прави общо 8 за сезона.

Санкцията е заради финансови нарушения в периода, който приключва през сезон 2022-23.

Независима комисия изслуша доказателства и аргументи на клуба за нарушенията в размер на 16,6 милиона паунда за периода.

„Комисията определи наказание от 2 точки, което ще влезе в сила незабавно“, се казва в съобщението.

Позицията на Евертън е, че не трябва да бъде наказван отново заради концепцията „двойно наказание“, войната в Украйна и заради пълното съдействие на Лигата по случая.
От клуба благодарите на Борда на феновете, както и на всичките си привърженици за търпението и безрезервната подкрепа. Евертън се готви за обжалване и на новата санкция на комисията и няма да прави повече коментари през това време.

Заради новото наказание в момента тимът на Шон Дайш бе изпреварен в класирането от Брентфорд и е на 16-а позиция с 27 точки – с две повече от Лутън Таун, който е първият отбор под чертата на изпадащите от Висшата лига.

Четете още

Избор на редактора