Нов сериал за живота на кралицата на Нидерландия

След сериала „Короната“ идва „Максима“: след поредицата, посветена на управлението на кралица Елизабет Втора, излиза биографичен филм за друга коронована особа – съпругата на краля на Нидерландия Вилем-Александър, предаде АФП.

Първият епизод на продукцията, наречена „Максима“ и с вече планиран втори сезон, ще бъде представен в събота, 20 април, в стрийминг платформата Videoland.

В шест епизода първият сезон разказва житейската история на Максима Сорегиета, която е родена през 1971 г. в Буенос Айрес, Аржентина, до годежа й с престолонаследника на Нидерландия, според бестселъра на Марсия Лютен.

В трейлъра младата Максима, в чийто образ се превъплъщава аржентинската актриса Делфина Чавес, танцува на парти под влюбения поглед на Вилем-Александър, изигран от Мартин Лакмайер.

„В първия сезон виждаме как младо аржентинско момиче се превръща в уверена млада жена, която се влюбва лудо в нидерландски принц“, казва Петер ван дер Ворст от РТЛ Нидерландия, собственик на платформата Videoland.

„Но, разбира се, историята продължава. Максима се омъжва, става майка и кралица. Толкова много събития, които са се запечатали в колективната ни памет и които ще видим отново“, допълва той, цитиран в прессъобщение, изпратено до АФП.

Максима и Вилем-Александър се запознават през 1999 г. и се женят през 2002 г. Двойката има три дъщери. Престолонаследничката Амалия е на 20 години.

Във втория сезон „Максима открива, че да запазиш любовта на нидерландците не е толкова лесно, колкото да я спечелиш“, казва Рейчъл ван Бомел от продуцентската компания „Милстрийт филмс“, цитирана в същото съобщение за медиите.

Сериалът вече е продаден в няколко държави, включително в Германия и Белгия, както и в Латинска Америка.

От продукцията съобщават на АФП, че са се свързали с пресслужбата на кралско семейство. Оттам са казали, че знаят за сериала, но кралският двор няма участие.

Снимките на втория сезон ще започнат през октомври, отбелязва АФП.

Четете още

Избор на редактора