Ноле, Рафа и Карлос в Рияд: Нереална сума за победителя

Саудитска Арабия не спира да налива огромни пари в тениса. През октомври местните власти организират турнир, в който ще участват Новак Джокович, Рафаел Надал, Карлос Алкарас, Яник Синер, Данил Медведев и Холгер Руне.

Както съобщава британският „Телеграф“, популярни играчи ще получат по милион и половина долара, само за участие, а победителят ще прибере цели шест милиона долара. Това е повече от двойно от сумата, която Синер получи за спечелването на Australian Open.

Това е турнир, наречен „Six Kings Slam“, който ще трябва да следва специален формат, така че тенисистите да не бъдат санкционирани от ATP за нарушаване на правилата.

ATP постановява, че професионалните тенисисти губят статута си, ако участват в демонстративни мачове в продължение на три или повече последователни дни. Интересното е, че тази наредба беше приета само няколко седмици по-рано.

Саудитците обаче излязоха с идеята турнирът да бъде разделен на два дни, последвани от еднодневна почивка.

И това спортно събитие ще се проведе под организацията на „Общата администрация на развлеченията“, орган, ръководен от Турки Алалших, съветник на саудитския принц Мохамед бин Салман, който е и министър-председател и министър на отбраната на страна.

Четете още

Избор на редактора