Нотариуса бил гост на банкет на прокурорите

Мартин Божанов-Нотариуса действително присъства на неофициално събиране извън София в хотел-ресторант, на който имаше много хора. Не само колегите от СРП, имаше всякакви външни посетители. В разговор с колеги установих, че той е присъствал на този банкет.

Това заяви по време изслушване във временната парламентарна комисия бившата ръководителка на Софийската районна прокуратура (СРП) Невена Зартова. Тя подаде оставка, след като стана ясно, че от години се познава и е в приятелски отношения с адвокат Велимир Атанасов, сочен за сътрудник на Нотариуса. Тя обаче бе категорична, че двамата „никога не са разговаряли за производства“.

„Не е ясно кой точно го е поканил. Чух версията, че някой го е поканил и този някой е колега. Няма да му кажа името, тъй като това съм го установила в неофициален разговор“, каза Зартова.

Въпреки това тя беше категорична, че в Софийска районна прокуратура никога не е осъщестяван чадър: „Нито пазене на сянка, нито нещо подобно върху преписки и досъдебни прозиводства, свръзани с Мартин Божанов-Нотариуса, нито с друго съдебно производство. Разбирам, че сега е удобен момент за лов на вещици и е нужна изкупителна жертва“, заяви тя.

Четете още

Избор на редактора