Нотариуса ликвидиран пред очите на близките му

Убийството е извършено доста хладнокръвно и пред очите на близките му. Убиецът не е имал сериозни притеснения, че ще бъде видян. Така криминалистът Иван Савов коментира пред бТВ убийството на Мартин Божанов – Нотариуса.

„Касае се за малокалибрен пистолет, това показва, че не е особено професионално извършено. След изстрел от такова оръжие е трудно да се направи балистична експертиза. Шумът от това оръжие е минимален, хора на 50-60 метра в градски условия дори не биха могли да чуят изстрела.“

Около мястото има десетки камери, може би ще има следа за престъплението, каза още криминалистът.

„Този човек нито е нотариус, нито адвокат, а посредник от тъмната страна между юристите и, за жалост, магистрати“, допълни той.

Екзекуторите на Мартин Божанов – Нотариуса явно са бързали. Това място не е отдалечено, часът не е късен. Майка му е била там, това е свидетел. Изглежда ми прибързано. Това заяви журналистът и представител на Антикорупционния фонд Бойко Станкушев пред Нова.

„Много хора могат да имат мотив. Това може да са ощетени хора от групата, която той координира, а такива има много. Аз познавам някои от тях. Човекът има имот – хубав, скъп и централен, но в момента не живее в България. Ръководените хора от Божанов проучват това и влизат във владение в имота. Имало е дори инсталирана подслушвателна апаратура, близо до сгради с много магистрати”, поясни той.

„Много хора са били зависими от него. И под, и над него. От снощи потъват в небитието стотици тайни и сигурно много хора си отдъхват. Правосъдната система нищо не прави и това продължава от години“, допълни още Станкушев.

Четете още

Избор на редактора