Нощен клуб потъна в Сава по време на концерт

Плаващ нощен клуб потъна снощи в река Сава в Белград по време на концерт на сръбски рапър, съобщи националната телевизия РТС. При инцидента няма пострадали, уточнява медията.

На плаващата платформа на клуб „Картел“, намиращ се на кея на река Сава в белградския квартал Нови Белград, се били събрали над 100 млади хора, включително гимназисти, за концерт на сръбския рапър Емин Хаджайлич Цунами. Малко след полунощ платформата започнала да потъва, а много от посетителите започнали да скачат във водата.

„В 12:44 ч. вечерта бе установено, че платформата потъва и че е необходима евакуация на хората на клуба и от водата. Мостът между платформата и брега потъна“, посочиха от сръбското вътрешно министерство.

Ръководителят на Сектора за извънредни ситуации съобщи, че са евакуирани общо 114 души. Сред тях е имало и 10 непълнолетни. Двама са били откарани в болница, заради алкохолно натравяне.

„Бяха ангажирани 30 пожарникари-спасители с 11 автомобила и пет специализирани екипа за спасяване и работа във водата, както и голям брой представители на жандармерията, полицията и спешна помощ“, поясниха от МВР.

 

Четете още

Избор на редактора