Нощно кино с питие тръгва във Варна

Нощно кино тръгва от днес във Фестивалния и конгресен център във Варна. Веднъж седмично в различни дни от 21 часа в пространството извън залите ценители на киното ще могат да се срещнат с кинотворци, а след това да гледат късометражни и игрални филми, които не са в масово разпространение.
Проектът е алтернатива на нормалното разпространение и в него ще влязат алтернативни филми. Това каза пред БНР Александър Николов – режисьор и организатор на инициативата.
„70-80% от тях ще са късометражни филми, предимно от България, но и от света. Те ще са нови филми. Някой път ще влизат документални филми или игрални филми, които са по-специфични“, посочи той в интервю за предаването „Преди всички“. И добави, че освен кино, ще има музика и дискусии:
„Искаме да съберем хора, с които в една приятна обстановка, освен че ще гледаме филми, ние сме добавили един допълнителен модул „Питие с…“, където ще си говорим с различни популярни личности за техния път в изкуството. Срещи на живо по въпроси за това как артистът намира своето място и какво прави, за да работи, с какви проблеми се сблъсква. /…/ Нашата идея е да има различни типове изкуства, заедно с дискусионна форма, за да може това събитие да стане едно събирателно място за хора с интереси и влечение към културата. Ако щете по този начин да се образува някаква общност, от която да очакваме после някакви други резултати“.
По думите му платформата е насочена към всички с интерес към изкуствата.

Още по темата

Избор на редактора