Нямат край жертвите на сексуалния маниак Харви Уайнстийн

Още една жена обвини осъдения за сексуални престъпления филмов магнат Харви Уайнстийн в изнасилване, съобщи Daily Mail. Бившата актриса Лиса Пекар разказа, че през 2001 г. продуцентът я е принудил да прави орален секс в хотелската стая, където тя мислела, че ще се проведе прослушване за роля.

След случилото се на Пекар било предложено да се снима във филмов проект през 2003 г. – „Поглед от върха“ с Гуинет Полтроу в главната роля. В него тя произнесла една-единствена реплика, въпреки че първоначално от създателите й била обещана по-голяма роля на амбициозна стюардеса. Пекар отбелязва, че този инцидент сложил край на актьорската й кариера, заради което тя започнала да се занимава с писане на сценарии и продуциране (дейност, в която също няма особени изяви).

Представители на Харви Уайнстийн отрекоха твърденията на бившата актриса, като заявиха, че той е готов да премине през детектор на лъжата, за да докаже невинността си.

Адвокатите му подадоха молба за отмяна на присъдата му за изнасилване и сексуално посегателство от 2020 г., по която той трябва да излежи 23 години затвор. Той бе признат за виновен в изнасилване и сексуално посегателство и във втори процес в Лос Анджелис през декември, но присъдата беше отложена.

Обвиненията по адрес на холивудския продуцент за пръв път прозвучаха през 2017 г. от страниците на New York Times. Изданието съобщи за много млади актриси и подчинени на магната, които са пострадали от сексуалните му атаки през последните 30 години. По-късно своите истории за отношенията си с продуцента разказаха над 80 жени, включително Анджелина Джоли, Гуинет Полтроу и Салма Хайек.

Още по темата

Избор на редактора