Няма бира! В Занзибар го закъсаха с алкохола

В Занзибар го закъсаха. Недостиг на алкохол застрашава туристическия сектор на една от най-популярните туристически дестинации в Африка, съобщава BBC.

Туризмът генерира около 90% от външните приходи на Танзанийския архипелаг.

Цените на бирата скочиха с почти 100%, след като веригата за доставки беше прекъсната от внезапна промяна на вносителите.

Министърът на туризма на островите наскоро подаде оставка, позовавайки се на лоши условия на труд. Някои обаче свързват оставката му с проблемите с доставките на алкохол.

Известни със своите зашеметяващи пясъчни плажове и богато културно наследство, островите в Индийския океан са популярни сред туристи от цял ​​свят.

Миналата година Занзибар беше класиран сред 10-те най-добри туристически дестинации в Африка от няколко туристически списания.

Но хотелиерите сега предупреждават, че проблемите с предлагането на алкохол може да накарат острова да загуби туристическия си блясък.

Няколко туристически хотела по плажовете Матемва в северната част на главния остров на Занзибар сервират само безалкохолни напитки и хората в този район казват, че трябва да отидат в главния град, Стоун Таун, за алкохол.

Местното производство на алкохол е забранено в Занзибар, чието население е предимно мюсюлманско.

По-голямата част от алкохола, продаван на островите, идва от континентална Танзания, докато някои се внасят от Южна Африка.

Четете още

Избор на редактора