Кръгом! Главният секретар на МВР оттегли оставката си

Живко Коцев оттегля подадената си оставка като главен секретар на МВР, заяви самият той на брифинг в Министерския съвет, заедно с министър-председателят в оставка Николай Денков.

Вчера получих доклад от Калин Стоянов, в който се предлагаше да бъде освободен Живко Коцев като главен секретар на МВР и да бъде освободен от длъжност, заяви премиерът в оставка Николай Денков.

Пишеше, че става по желание на Живко Коцев, допълни Денков. Той каза, че е поискал лична среща с Коцев, провели са дълъг и откровен разговор. Живко Коцев е подал тази молба за напускане под натиск от страна на министъра на МВР и от страна на много високопоставени лица в прокуратурата, заяви премиерът в оставка.

Главният секретар на МВР каза:

Уважаеми дами и господа, представители на медиите. Днес заставам пред вас с ясното с съзнание воля да оттегля своята подадена оставка. Оставка, която е провокирана и подадена под огромен психологически и морален натиск.

Виждам какво се случва в системата на МВР. Аз съм служител повече от 30 години. Кариерата ми е преминала изцяло в правоохранителните структури. Първоначалната ми реакция бе на огромно разочарование, на обида, на болка за отношението спрямо мен.

Забелязвам обаче, че срещу мен се развива изключително грозна кампания. Срещу мен седи сериозна армия, която желае да ме дискредитира като личност, като професионалист  мен и моите близки. От сряда насам не се спират спекулациите и внушенията спрямо мен. Очаквам в следващите дни тя да добие невиждани мащаби. Очаквам всичко.

Днес забелязах, че моята оставка за напускане на системата на Министерството беше използвана като аргумент за оставането на. Калин Стоянов на поста министър на вътрешните работи. Това обстоятелство ме ангажира и задължава. Мой морален дълг е да се върна и да работя. Да си изпълнявам служебните. Задължения, защото не става вече въпрос само за мен като професионалист и като личност, а за всички български граждани, на които ние трябва да осигурим спокойствие и стабилитет.

След като проведохме разговора, се обадих на президента Радев. Оказа се, че те са имали също разговор с господин Коцев. Президентът е информиран за това, което сега ви казвам и аз. При това положение се разбрахме, че аз няма да придвижа процедурата по уволнението по същество, което се иска от господин Коцев, допълни премиерът.

Четете още

Избор на редактора