Общинар от ПП-ДБ-СС опита бягство след катастрофа

43-годишният общински съветник от ПП-ДБ-СС Благовест Георгиев причини катастрофа на столичните на ул. „Драган Цанков“ и ул. „Кирил Видински“ в София, след което избягал от местопроизшествието, съобщи БНТ.

Действието се развило снощи около 21:00 часа. Свидетели на случилото се последвали извършителя и подали сигнал в полицията. Екипът на МВР открил колата паркирана на ул. „Елин Пелин“. Водачът отказал проба за алкохол и наркотици, и бил задържан в 4-то РПУ.

Проверка на полицията показва, че той има и предишни нарушения. През 2007 отново отказал да бъде тестван, а през 2017 заради 0,8 промила алкохол в кръвта, му отнемат книжката за 8 месеца и му налагат глоба от 700 лв. Той е и член на комисията по безопасност на движението.

От групата на общинските съветници на ПП в Столичния общински съвет и Изпълнителния съвет на ПП излязоха с позиция до медиите във връзка със снощния инцидент. В нея те оценяват поведението на колегата си Благовест Георгиев като „недопустимо, опасно за околните и нарушаващо не само законите и правилата, но и обществения морал“.

Борис Бонев призова в социалните мрежи Благовест Георгиев „незабавно да подаде оставка и да напусне СОС, след което да понесе всички законови последствия за абсолютно недопустимото и опасно поведение да шофира, след като е употребил алкохол“.

Четете още

Избор на редактора