Обявяват най-добрите във футбола ни на 18 март

Победителите от 63-ата анкета „Футболист на годината“ в България ще бъдат обявени на церемония на 18 март 2024 г. от 18 часа. Събитието ще се проведе в Hyatt Regency Sofia (София, площад „Васил Левски“), зала „Васил Левски“.

На церемонията, която е три дни след конгреса на БФС, ще стане ясна призовата тройка при българските футболисти за 2023 г. след гласуването на спортните журналисти. Ще бъдат отличени треньор номер 1 на България и неговите подгласници. Ще станат ясни и най-добрите футболисти в българското първенство за 2023 г. – най-добър вратар, най-добър защитник, най-добър полузащитник, най-добър нападател, най-добър чужденец. Ще бъде връчена и наградата за най-прогресиращ млад играч в българския футбол.

В последните две години отличието за №1 у нас печели Кирил Десподов, който общо три пъти е бил първи в анкетата, уточнява БНР.

Ще бъде отличен и номер 1 на България в женския футбол.

За осма поредна година ще бъде връчена и специалната награда на Българската асоциация на спортните журналисти „Лъвско сърце – Трифон Иванов“.

За първа път по време на церемонията „Футболист на годината“ ще бъдат наградени също футболист номер 1 и треньор номер 1 в минифутбола.

Четете още

Избор на редактора