Окончателно: По 5 г. затвор за Ценко Чоков и сина му

Присъдата от пет години затвор на бившия кмет на врачанското село Галиче Ценко Чоков бе потвърдена от Върховния касационен съд (ВКС), съобщиха от прокуратурата, цитирани от БТА. Решението е окончателно.

Чоков беше осъден от Апелативния специализиран съд за отвличане, нанасяне на средна телесна повреда и палежи.

Наказанието на сина на Чоков – Мартин, бе намалено от седем на пет години. Той бе подсъдим за изнудване чрез закана за убийство и нанасяне на телесни повреди. Върховният съд го оправда по обвинението за незаконна банкова дейност.

Делото срещу Чокови влезе в съда през 2017 г., а на 10 май 2018 г. първоинстанционният Специализиран наказателен съд осъди Ценко Чоков на четири години и шест месеца, а синът му, Димитър Каменов и Иван Тодораков бяха осъдени на по 4 г. лишаване от свобода.

От прокуратурата допълват, че в решението си ВКС подчертава особената жестокост, с която осъдените са извършвали насилие над жертвите си, най-често в съучастие.

Със същото решение ВКС потвърди и петгодишните наказания, наложени от Апелативния специализиран наказателен съд на подсъдимите Димитър Каменов и Иван Тодораков.

Четете още

Избор на редактора