Опасно време в 14 области: сняг и поледици

Оранжев код за обилни снеговалежи, навявания и образуване на поледици е обявен за 14 области за днес в Западна, Северна и Южна България. За останалата част от страната кодът е жълт.

В областите с оранжев код се очаква снежна покривка от 10 до 30 сантиметра. Ще има и виели– комбинация от умерен снеговалеж, умерен до силен вятър и намалена видимост. Ще има и условия за поледици.

Кодът важи за областите София-град, София – област, Кюстендил, Перник, част от област Благоевград, Смолян, Кърджали, Велико Търново, Габрово, Пловдив, Пазарджик, Враца,Ловеч и Монтана. В останалата част на страната кодът е жълт.

В Северна и Западна България бързо дъждовете ще преминат в сняг и ще започне да се образува снежна покривка. Ще бъде облачно, с повсеместни валежи, предимно от сняг. Ще се образува снежна покривка, в повечето райони между 5 и 10 сантиметра. В Предбалкана и Рило-Родопската област, където ще има условия валежите да са значителни, дебелината на снежната покривка ще достигне до 25-30 сантиметра, уточнява БНР.

Четете още

Избор на редактора