17.1 C
София
петък, 30 септември, 2022

Опашка за 300 златни монети, някои чакат от вчера

Опашка за златната монета се изви от зори пред Българска народна банка. От днес Централният депозитар пуска възпоменателeн медал: два златни лева на тема „300 години от рождението на Паисий Хилендарски“. Някои чакат от вчера на обяд.

Цената на инвестиционната монета е 3755 лв., като тиражът е изключително ограничен – само 300 броя. Диаметърът на медала 34 мм, теглото 1/2 тройунция (15,5 грама), качеството – висше, мат–гланц. На канта е гравиран пореден номер и сертификат съответстващ на номерацията.

С възпоменателния медал ще отбележим 300 години от рождението на Паисий Хилендарски, останал в нашата история с прочутата „История славянобългарска“. Събитието е включено от ЮНЕСКО в списъка на бележитите за света годишнини.

Очаква се изключително висок интерес към монетата, която има инвестиционна и висока колекционерска стойност. Медалът ще се продава в БНБ – на две каси на пл. “Княз Александър I” №1 и четири каси в касовия център на БНБ на ул. “Михаил Тенев” №10, както и в офиси и клонове на Банка ДСК, Първа инвестиционна банка, Райфайзенбанк, Тексим банк и Централна кооперативна банка. Всеки клиент може да закупи само на 1 монета.

spot_img

Още по темата

spot_img

Последни новини