Освиркаха президента на празника в Пловдив

По повод 138-ата годишнина от Съединението на България президентът Румен Радев призова да отстояваме националното единение, за да не се налага следващите поколения да водят нашите битки за справедливост, държавност и достойнство, предадоха от пресцентъра на държавния глава.

Президентът държа реч на тържествената церемония в Пловдив по случай празника. „Днес не просто припомняме върховете на българското минало, чествайки Съединението, ние почитаме и осмисляме свещения пример за единение на онези, които преди 186 години с воля и решителност предначертаха пътя ни като нация“, заяви той.

При появата си обаче президентът бе освиркан от група, огранизирана от председателя на гражданското движение „БОЕЦ“ Георги Георгиев. Той бе „координирал“ акцията на профила си по-рано във Фейсбук. На видеозаписа от събитието по време на речта на президента се чуват възгласи „Радев е позор!“.

По време на словото си Радев каза, че каквито и различия да има в обществото ни той вярва, че отстояването на националната ни памет и традиции и гарантирането на достоен живот за децата в свободна, правова и европейска страна, е всеобща кауза.

Четете още

Избор на редактора