Осъдиха на 21 г. затвор похитителя на кучетата на Лейди Гага

Един от похитителите на двете кучета на певицата Лейди Гага, който простреля нейния асистент Райън Фишър, беше осъден на 21 години затвор, съобщиха в понеделник от окръжната прокуратура на Лос Анджелис.

20-годишният Джеймс Хауърд Джаксън е един от петимата души, които са обвинени за отвличането на любимците на холивудската звезда. Мъжът пледира с „виновен“ по повдигнатите срещу него обвинения в опит за убийство, нанасяне на тежки телесни повреди и кражба.

Като част от споразумение с прокуратурата присъдата му по тези обвинения ще е 21 години лишаване от свобода с възможност за предсрочно освобождаване.

„Споразумението за признаване на вината държи г-н Джаксън отговорен за извършването на хладнокръвен насилствен акт и осигурява справедливост за нашата жертва“, се казва в изявление на окръжната прокуратура на Лос Анджелис.

Самият инцидент се случи в края на февруари, когато група от въоръжени похитители се опитаха да отвлекат кучетата на Лейди Гага, порода френски булдог, докато нейният асистент ги извежда на вечерната им разходка.

Обирът не потръгва добре и докато двама маскирани нападат и започват да бият Райън Фишър, другите се опитват да грабнат кучетата. При борбата Фишър е прострелян, а едно от трите кучета успява да избяга. Междувременно съседи виждат разиграващата се ситуация и звънят на спешния телефон 911. Един от съседите прави сърдечен масаж на асистента на Гага, с което му спасява живота.

Мотивът за престъплението е цената на френските булдози, която в САЩ може да достигне хиляди щатски долари за животно.

След като случаят предизвика огромно медийно внимание, самата певица обяви солидната награда от 500 хил. щатски долара за връщането на кучетата, при условие че няма да бъдат задавани въпроси за това как са били намерени те.

Въпреки това жената, която предава на Гага двете изчезнали кучета – Коджи и Густав, беше обвинена в съучастие в кражбата. Покрай това бе разкрито и кои са реалните извършители на атаката.

Другите двама нападатели вече са в затвора за участието си в престъплението. Колкото до двамата обвинени съучастници, жената, която върна кучетата, е осъдена на 4 години лишаване от свобода, а другият съучастник ще бъде съден догодина.

Още по темата

РЕКЛАМАspot_img
РЕКЛАМАspot_img

Избор на редактора

РЕКЛАМАspot_img