Отвлечена от Хамас роди бебето си в плен

Жена, отвлечена от „Хамас“ по време на нападението в Израел на 7 октомври, е родила в Газа, съобщи съпругата на израелския премиер Бенямин Нетаняху в писмо, публикувано днес от канцеларията на министър-председателя, предаде Франс прес.

„Една от жените, отвлечени от „Хамас“, беше бременна. Тя роди бебето си в плен“, пише Сара Нетаняху в писмо на английски език, адресирано до първата дама на САЩ Джил Байдън.

Сара Нетаняху моли Джил Байдъйн да действа „за освобождаването на израелските заложници“.

Израел изчислява, че 239 души са били отвлечени по време на нападението на 7 октомври, извършено от палестинското ислямистко движение, което уби около 1200 души, главно цивилни, уточнява БТА.

Израелските власти не разкриха нито самоличността, нито други подробности за заложниците. В писмото си г-жа Нетаняху споменава за 32 задържани деца, включително десетмесечно бебе.

Форумът на семействата на заложниците идентифицира това бебе като Кфир Бибас, на девет месеца по време на отвличането му в кибуца Нир Оз заедно с брат му Ариел (на 4години) и родителите му Ярден и Шири.

„Трябва да говорим от името на тези деца. Трябва да призовем за незабавното им освобождаване и това на другите заложници“, пише Сара Нетаняху.

Кабинетът на министър-председателя съобщи, че г-жа Нетаняху е писала и на съпругите на няколко други световни лидери.

В момента Катар посредничи в опит да постигне освобождаване на заложници в замяна на прекратяване на огъня и освобождаване на палестинци, в израелски затвори.

Американският президент Джо Байдън заяви вчера, че вярва във възможността за споразумение, за което израелските официални лица говорят с предпазливост, припомняйки, че целта на войната е да „унищожи“ „Хамас“ и да освободи всички заложници.

Четете още

Избор на редактора