5.6 C
София
неделя, 4 декември, 2022

Отиде си най-прочутият ресторантьор в България

Най-известният ресторантьор в София Никола Антикаджиев-Антиката си отиде дни преди да навърши 93 години. Тъжната вест съобщи актрисата Аня Пенчева, която публикува в социалните мрежи своя снимка с Антикаджиев, придружена с думите “Сбогом, приятелю!”.

Антикаджиев помнеше буквално всичко. Ето какво си спомни за Гунди. “Гунди беше прекрасен човек и приятел. През 1971 г. работих малко в едно кафене на Търговския дом. Гунди идваше често, Котков също.

Часове преди да загинат, двамата пак бяха при мен. Оттам тръгнаха с “Алфа Ромео”-то за Враца. Тъкмо заминаха и отидох да си взема паспорта за Берлин, защото пак ми предстоеше да пътувам за снимките на “На всеки километър” и ме застигна вестта, че двамата велики футболисти са загинали. Не можех да повярвам, та само час преди това си говорихме”.

Известен още с прякора Антиката, Никола Антикаджиев е роден на 18 ноември 1929 година в Петрич. Близо 70 години е управител на известни столични заведения – клубът на актьора на бул. “Руски”, клубовете на Сатиричния и Народния театър, ресторант “Антик” и други култови места, които събират артисти, политици, спортисти.

Антиката се славеше с феноменалната си памет – от пиесите, през футболните резултати и до състава на правителствата през годините.

Наричан още Странджата на Народния театър, душеприказчика, биографа на актьорите, Никола Антикаджиев успява да се сприятели с едни от най-обичаните артисти, някои от които вече не са на този свят.

spot_img

Още по темата

spot_img

Последни новини