Откриха дрон с бомба край брега на Тюленово

Дрон с бомба е открит на брега на с. Тюленово, на Северното Черноморие, съобщават потребители в социалните мрежи.

Публикувани са снимки от Радослав Русев. Той твърди, че до късно снощи устройството е било заседнало на скалите и е имало светлинна индикация.

Донът е открит в неделя вечерта. Малко след 22 часа е подаден и сигнал до спешния телефон 112.

Полицията е отцепила района след сигнал от хотелиера Радослав Русев. В предаването „Тази сутрин“ на bTV Русев разказа, че сигналът към тел. 112 е подаден в неделя вечерта в 21:40 ч., но в първия момент не са се отнесли сериозно към него.

„Девет часа по-късно – пълно бездействие на институциите, чакаме да се наспят военните, Всички са уведомени, но никой нищо не прави“, каза още хотелиерът.

От командването на Военноморските сили съобщиха, че групата за невзривени боеприпаси пътува към Тюленово, където беше намерен дрон с взривно устройство. Според експертите става дума за 82-милиметрова мина, прикрепена към устройство, което  не е ясно дали е дрон.

От ВМС уточниха, че най-важна за тях е безопасността и затова мината ще бъде обезвредена на място, или изтеглена на друго място, където да бъде безопасно унищожена. По-късно ще бъде разпространена официална информация от Щаба на ВМС за случая.

Четете още

Избор на редактора