Отлюспените от Възраждане с мераци за нова партия

Ние независимите народни представители и четирима от общинските съветници решихме да започнем работата по нова политическа организация, съобщи независимият депутат Николай Дренчев пред журналисти в Народното събрание.

По думите му се очакват нови избори и те да не променят съществено конфигурацията в парламента. На България е нужна нова политическа организация, нова алтернатива, посочи той.

Това, което виждаме е необходимостта от една нова патриотична формация, която обаче е с човешко лице, добави той и уточни, че най-вероятно ще се явят на първите избори, които предстоят, но те не са съществени и важни за тях. Основният фокус е да създадем организацията, да я структурираме, да съберем хората, добави той.

Към момента участниците в проекта са четирима независими общински съветници –  Красимир Гълъбов, Венци Стойчев, Васил Драганов и Севделина Петрова, както и трима независими народни представители – Иво Русчев, Александър Арангелов и Николай Дренчев.

БТА припомня, че през февруари след избора на председател на Столичния общински съвет четирима общинските съветници бяха изключени от „Възраждане“. След това парламентарната група на „Възраждане“ изключи и трима депутати, защото от софийската организация на партията поискаха политическа отговорност от народните представители, които са номинирали тези представители в листата за общински съветници в София.

Четете още

Избор на редактора