Отпориха пагоните на полицайката на Семерджиев, била на „заплата“ при него

Отстранена от работа за 2 месеца. Това засега е действието на МВР срещу полицайката от Първо РПУ Симона Радева, съобщи bTV. За нея се твърди, че е помогнала на Георги Семерджиев да избяга след тежката катастрофа с две жертви на бул. „Черни връх“ в София.

Източници на Нова ТВ твърдят, че Радева е получавала по 2000 лв. на месец, за да „покрива“ Георги Семерджиев. Работата на госпожицата била да се вози в колата му, та когато го спрат за проверка, тя да покаже полицейската си служебна карта и проверяващите да не го закачат.

Срещу Симона е образувано и дисциплинарно производство със заповед на директора на СДВР от 8 юли, уточняват от полицията. Основание за това са „данни за нарушения“ на Етичния кодекс за поведение на държавни служители в МВР. Законът позволява еднократно удължаване на срока за отстраняване с още един месец.

Оказа се и че швейцарската шофьорска книжка на Георги Семерджиев е фалшива. Това съобщиха от МВР, като се позоваха на официален отговор на Интерпол в Берн. В него се посочва, че водачът не е регистриран в националната база данни на страната и не притежава валидна шофьорска книжка, издадена от швейцарските власти.

Георги Семерджиев
СНИМКА БГНЕС

Източници от разследването са разкрили също, че полицаи от 4-то РПУ пък ползвали безплатно услуги в автомивката на заподозрения. В замяна му давали информация за разположението на полицейски постове, както и за предстоящи проверки за наркоразпространение.

Четете още

Избор на редактора