22.8 C
София
сряда, 28 септември, 2022

Очаквай (не)очакваното!

Драматична политическа седмица за България. ИТН очаквано, но в неочакван момент, напусна партийната коалиция и предизвика правителствена криза. Поводът – неясен, леко мъглив, обоснован с идеята за „задкулисие” и „подозрения” за подмолно „пускане” на Северна Македония в Европейския съюз като личен ангажимент на премиера. Точно тази седмица се случиха и „горещи” изблици на съседска любов с палежа на българско читалище в Битоля!

Този „съседски пожар” щеше да „тлее” по-дълго в медиите, ако междувременно не беше пламнала “чергата” на родното правителство. Тук обаче клечката кибрит  не дойде от съседите, а от наши, вече бивши коалиционни министри!

ИТН на Слави Трифонов „скочи” на правителството заради намалени с близо 4 млрд. лв. капиталови разходи за пътища в актуализирания бюджет. Оказа се, че ние нещо не сме разбрали. Те скочили, щото бюджетът бил „задкулисен”, а премиерът договорил влизането на Северна Македония в ЕС?!

Г-н премиер, учили сте в Харвард! Вероятно сте научили, че „за каквото и да се говори, все става дума за пари”! Ако пък случайно, не сте го разбрали, не ви ли научиха в Харвард на дипломатическо говорене! Та вместо да извадите аргументи, по махленски захапахте „бившия певец”! Това, което сам си направиш, и северномакедонец, не може!

А междувременно, на „една ръка” разстояние от нас се води война! Забравихме за това залисани в поредния политически цирк! И така, докато “загадъчен малък самолет необезпокоявен и без планиран полет не „проби” НАТО-вското ни  въздушно пространство”! Малката летателна машина била прихваната от унгарските военновъздушни сили, американски и румънски самолети F-16,  но въпреки това, се приземи …в България! От Министерство на отбраната признаха, че при много тежки метереологични условия, заради случая е „вдигнат” изтребител! Буца сякаш заседна в гърлото на политиците! По случая не сме чули и дума, дори от върховния ни главнокомандващ и най-разбиращ от летене – президентът Румен Радев.  Интересно, след като полет на малък самолет е „загадъчен” за пазителите на българското въздушно пространство, какво би се случило с по-голям, вражески и целенасочено изпратен самолет. Да не говорим, че имаме ядрена централа на българо-румънската граница.

На фона на всичко това дойде и резила с България – Гибралтар. Предвид резултата, нека Българският футболен съюз да се преименува на Български съюз, защото в момента имаме всичко друго, но не и футбол.

spot_img

Още по темата

spot_img

Последни новини