Очаквано, ГЕРБ внася вот на недоверие към кабинета

Парламентарната група на ГЕРБ-СДС ще внесе утре в парламента искане за вот на недоверие към кабинета. Това съобщи на късен брифинг вчера зам.-председателят на партията Томислав Дончев. Мотив за вота е „провала на правителството в сферата на публичните финанси и икономическата политика“.

ГЕРБ ще покани на консултации представители на всички парламентарни групи, за да ги запознае с мотивите за вота, уточни Десислава Атанасова, председател на ПГ на ГЕРБ-СДС. Сред мотивите за искане на недоверие е още „комплексният провал на кабинета, който няма  секторни измерения”, уточни тя.

Атанасова припомни, че „вота на недоверие“ е инструмент на опозицията, дори и когато е малцинство в парламента. Тя изтъкна обаче, че от два дни се намираме в друга политическа ситуация, заради „грозните скандали“ в управляващата коалиция.

Според Дончев, предсрочни избори не са най-доброто решение, но в момента са по-малко лошото решение. Линията „управляващи-опозиция“ през последните дни е размита, което ни дава шансове за един успешен вот на недоверие, смята той.

 

Четете още

Избор на редактора