Още един депутат се раздели с Промяната

Депутатът от „Продължаваме Промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) Стоян Георгиев вече не е част от „Продължаваме промяната“ (ПП).

В официалното съобщение, разпространено от пресцентъра на ПП, се посочва още, че всички ангажименти, които би поел от името на партията, няма да са легитимни.

С решение на Изпълнителен съвет на формацията, партията в Силистра се представлява от Богомил Петков.

Стоян Георгиев е депутат от 47-то, 48-то и 49-то Народно събрание като част от групата на „Продължаваме промяната“, сочи справка в сайта на парламента.

Той е председател на групата за приятелство с Румъния, член на комисията по земеделието, храните и горите, както и тази на транспорта, член е и на групите за приятелство със Сърбия и Турция.

Сам подадох заявление за напускане на партията, каза за БТА Стоян Георгиев.

По думите му причината е, че ръководството на ПП подкрепя изграждането на ветрогенераторен парк с 43 кули в Силистра.

Ръководството на ПП прояви мнение, различно от това, което имам аз в частност и хората на община Силистра – голяма част от тях и след като срещнах неразбиране, аз реших, че няма просто място да се намирам в редиците на тази партия и трябва да поведа хората, да спрем това зло, което е надвиснало над нашите глави, обясни Георгиев.

Преди седмица партията и политиката напусна друг водач на листа на партията на предишните избори – Росен Костурков, който беше първи сред кандидатите на избирателния район Пловдив-област.

Четете още

Избор на редактора