Още един евродепутат изгоря по „Катаргейт“

Високопоставеният евродепутат Мария Арена се оттегли от поста си на председател на подкомисията по правата на човека в Европейския парламент покрай продължаващия корупционен скандал „Катаргейт“.

Оставката й дойде часове, след като „Политико” публикува задълбочено разследване на комисията, което разкри, че Арена не е декларирала правилно безплатните полети и настаняване, предоставени ѝ от Катар.

Председателят на Европейския парламент Роберта Мецола е била информирана за решението на Арена, съобщи служител на ЕС.

В изявление, изпратено до белгийската информационна агенция БЕЛГА, Арена заяви, че се оттегля, за да защити имиджа си и работата на комисията по правата на човека на Европейския парламент, известна като DROI.

В момента комисията е в центъра на обвинения в корупция и пране на пари. Трима от четиримата заподозрени, задържани по предварителни обвинения, са свързани с групата на евродепутатите. Арена не е сред заподозрените и в сряда отново настоя, че по никакъв начин не е замесена в скандала, който е обсебил Брюксел.

„Обявявам ясно и категорично, че не съм замесена по никакъв начин в тази афера“, пише в изявлението на Арена. „Но в светлината на политическите и медийните атаки от последните няколко седмици, които вредят не само на моя имидж, но и на цялата работа, извършена в сърцето на подкомисията на DROI, реших да подам оставка от поста на председател“, пише тя.

Още по темата

РЕКЛАМАspot_img
РЕКЛАМАspot_img

Избор на редактора