Още един Кенеди погледна към Белия дом

Племенникът на 35-ия американски президент Джон Кенеди – екологичният активист и ковид-скептик Робърт Ф.Кенеди-младши, заяви, че мисли върху кандидатурата си за президент на САЩ в изборите през 2024.

„Мисля за това и преодолях най-сериозното препятствие – моята жена даде зелена светлина“, съобщи Кенеди по време на визита в колеж в Ню-Хемпшир.

„Не можем да се развиваме като народ, като оставим по-бедните си братя и сестри зад себе си. Нещата, които определят нашата нация, са тези общности“, заяви Кенеди.

„Вероятно имаме най-голямата поляризация в историята на страната ни, която сме имали след Гражданската война, наистина опасна поляризация“, допълни той. “Ние плащаме повече за лекарства и повече за фармацевтични продукти. Ние консумираме три пъти повече фармацевтични лекарства от други западни държави и имаме най-лошите здравни резултати” каза Кенеди.

Смята се, че Кенеди-младши би се намесил сериозно в номинациите на Демократическата партия. „Той има името и това отваря много врати, ” каза дългогодишният сенатор на Демократическата партия Лу Д’Алесандро.

Кенеди е на 69 години и живее в Лос Анджелис. Освен работата си като природозащитник, той преподава в юридическо училище и е написал множество книги. Сред тях детска биография на Свети Франциск от Асизи, работи върху изменението на климата.

Още по темата

Избор на редактора