Още една оставка по върховете на ДПС

Ахмед Ахмедов е подал оставка от поста заместник-председател на Централния съвет на Движението за права и свободи, съобщиха от партията.

Това е втората оставка от ръководен пост на движението за последната седмица след като преди дни се оттегли и досегашният председател на ДПС Мустафа Карадайъ. Оставката на Ахмедов обаче бе очаквана, тъй като той беше най-приближеният човек до Мустафа Карадайъ и негов заместник.

След оттеглянето на Карадайъ ръководството на ДПС се поема лично от почетния председател – Ахмед Доган до конференцията, на която движението се очаква да избере нов председател. Председател на парламентарната група пък остана единствено Делян Пеевски, който доскоро споделяше поста с Мустафа Карадайъ.

В момента на официалния сайт на ДПС липсва информация за членовете на ръководството на партията в секциите „Председател“, „Централен съвет“ и „Централно оперативно бюро“.

49-годишният Ахмед Ахмедов бе народен представител от ДПС в 7 парламента. А от 2003 до 2014 г. бе кмет на близката до Разград община Цар Калоян. Той бе избран за зам.-председател на партията през 2016 г.

Четете още

Избор на редактора