Още 14 г. затвор за бившия премиер на Пакистан

Пакистански антикорупционен съд осъди днес бившия премиер на страната Имран Хан и съпругата му Бушра Биби на 14 години затвор за корупция, предаде АП.

Тази присъда бе постановена, след като вчера друг специализиран съд осъди Хан на 10 години затвор за издаване на държавни тайни.

Имран Хан и неговата съпруга бяха обвинени в незаконно задържане и продажба на държавни подаръци, които той е получил в качеството си на министър-председател.

Освен това съдът лиши подсъдимия от правото да заема с години каквато и да е държавна длъжност. За 8 февруари в Пакистан са насрочени парламентарни избори.

Имран Хан и Бушра Биби бяха обвинени преди три седмици в задържане на бижута и часовници, получени като държавни подаръци от правителството на Саудитска Арабия, уточниха властите. Двамата не се признаха за виновни по тези обвинения на делото, гледано в съда в затвора „Адиала“ в гарнизонния град Равалпинди.

През август миналата година бившият премиер получи и 3-годишна присъда от друг съд за продажба на предмети на стойност над 140 милиона рупии (501 000 долара), които са държавна собственост, припомня БТА.

Четете още

Избор на редактора