6.8 C
София
неделя, 4 декември, 2022

Още 2 млрд. лева от Европа за образование

„Общият размер на одобрените от ЕК средства, които ще влязат в образованието по Програма „Образование“ 2021-2027 г., е близо 2 млрд. лв., което е два пъти повече в сравнение с предходния програмен период“. Това каза по време на пресконференция в МС днес заместник-министърът на образованието и науката Надя Младенова, съобщиха от пресцентъра на МОН.

Тя уточни, че чрез планираните дейности ще бъдат подкрепени над 760 хиляди деца и ученици. „Изпълнителна агенция „Програма за образование“ е стартирала предварително изпълнението по първите две операции от програмата. Над 220 милиона лева ще бъдат насочени за личностно развитие в училищното образование.

„Надяваме по този начин да намалим дела на преждевременно напусналите ученици“, каза още заместник-министърът на образованието и науката.

По думите ѝ всички дейности по Програма „Образование“ 2021-2027 г., както и допълнително заложените, ще обхванат над 1 млн. български граждани. „Програмата е структурирана в три приоритета, като предвидените мерки в подкрепа на образованието обхващат всички етапи – от детската градина, до докторската степен във висшите училища“, подчерта още Надя Младенова.

spot_img

Още по темата

spot_img

Последни новини