Пакистан нанесе удари на територията на Иран

Пакистан нанесе удари на територията на Иран, предаде агенция Франс прес, като се позова на неназован служител на пакистанското разузнаване, цитирана от Ройтерс.

Няколко ракети, изстреляни откъм Пакистан, поразиха село в иранската провинция Систан и Белуджистан, заяви представител на местните сили за сигурност пред полуофициалната агенция Young Journalist Club, цитирана от Ройтерс. Официалният представител добави, че най-малко три жени и четири деца са загинали при единия от взривовете, и уточни, че никой от тях не е ирански гражданин, съобщи БТА.

„Мога само да потвърдя, че нанесохме удари по антипакистански въоръжени групировки, които се намират в Иран“, каза служителят и добави, че скоро пакистанските власти ще направят официално изявление.

Високопоставен представител на пакистанското разузнаване потвърди новината и пред Ройтерс, като уточни, че мишена на ударите са били белуджки радикали, намиращи се в Иран.

Вчера иранският външен министър Хосейн Амир Абдолахиан потвърди, че страната му е извършила въздушен удар в Пакистан, насочен срещу „иранска терористична групировка“, а не срещу пакистански цивилни, предаде Франс прес.

„Наша единствена цел бяха ирански терористи на пакистанска територия“, заяви министърът на Световния икономически форум в Давос, Швейцария, ден след като извършеният от Иран удар беше осъден от Исламабад. Според пакистанските власти са загинали две деца.

„Нито един цивилен от приятелската и братска страна Пакистан не е бил мишена на иранските ракети и дронове. Цел е била група, нарекла себе си „Джаиш ал Адъл“ („Армия на справедливостта“ на арабски език – бел. ред.), и която е иранска терористична групировка“, подчерта Абдолахиан.

Четете още

Избор на редактора