Папата на 87. Празнува с деца и бяла торта

Папа Франциск навърши днес 87 години, посрещнат от деца, които му помогнаха да духне свещичката на празнична бяла торта, предадоха Ройтерс и БТА. Децата от ръководената от Ватикана педиатрична клиника изпяха няколко песни пред Светия отец и му подариха букет слънчогледи.

По-късно на традиционно за коледния сезон събитие по време на ежеседмичното си обръщение на площад „Свети Петър“ той благослови малки статуетки на младенеца Исус, държани в ръце от деца, които ще ги поставят след това в своите домове.

„Честит рожден ден“ (Buon Compleanno на италиански), провикваха се десетките малки деца на площада и държаха плакати със същия поздрав.

Папа Франциск е роден с името Хорхе Марио Берголио на 17 декември 1936 г. в Буенос Айрес, Аржентина, и произхожда от италиански имигрантски род. На 13 март 2013 г. кардиналите го избират за първия папа от Латинска Америка.

Италианската министър-председателка Джорджа Мелони също отправи поздрав към Светият отец с публикация в платформата „Екс“, доскоро „Туитър“, и му благодари за „силната му ангажираност с мира“ по света.

Четете още

Избор на редактора