Папата покани Стоичков за Мача на мира на „Олимпико“

Папа Франциск е изпратил покана до Христо Стоичков да бъде специален гост и участник в Мача на мира. Главата на римокатолическата църква за трети път ще организира интер-религиозното спортно събитие, като приходите са за фондацията „Сколас Окурентес“. Новината съобщи Камата на официалната си страница във фейсбук.

„За мен е огромна чест, че папа Франциск ме покани да стана част от Мача на мира Weplayforpeace ! Ще бъде невероятно да играя с много мои приятели. Папа Франциск е голям радетел на спорта и футбола! Сигурен съм, че неговите думи ще стигнат до милиони! Рим, 10 октомври“, написа Стоичков в социалната мрежа.

До момента участие са потвърдили още Лионел Меси, Джанлуиджи Буфон, Луис Суарес, Роналдиньо, Пепе Рейна, Макси Родригес, Анхел Ди Мария и Иван Ракитич.

Събраните приходи от срещата ще бъдат дадени за благотворителност. Досега имаше два подобни двубоя – на 1 септември 2014 г. и 12 октомври 2016 г. на „Стадио Олимпико“. Заради пандемията от Ковид-19 нямаше как да се организира нов след това. Традицията обаче се подновява на 10 октомври.

Папа Франциск обяви мача през май, когато на аудиенция при него бяха Роналдиньо, Дани Алвеш и Макси Родригес.

Четете още

Избор на редактора