Париж копира Русе. Кръсти улица на Дейвид Боуи

Френската столица Париж кръсти улица в 13-и район на името на британската поп звезда Дейвид Боуи, отбелязвайки 77-ия рожден ден на покойния певец в понеделник, съобщи Асошиейтед прес.

Улица „Дейвид Боуи“ се намира срещу концертната зала, в която певецът изнесе последния си концерт през октомври 2003 г., по време на последното си световно турне. Боуи е смятан за един от най-влиятелните музиканти на 20-и век.

След първите му участия в Париж през зимата на 1966 г. специалната връзка на британеца с френската столица остава непрекъсната. По време на многобройните си концерти в Париж Дейвид Боуи винаги посещава музеите на града. Според местните власти през 1990 г. той е предложил брак на бъдещата си съпруга Иман на лодка по река Сена, припомня ДПА.

От съвсем скоро жилищен блок в Русе носи името на легендарния рокаджия, за което ekspresso.bg писа.

Крайдунавският град е един от малкото у нас, в който жилищните сгради освен адрес си имат и собствени имена. Идеята новата кооперация да носи името на Бауи е на съдия от Русенския районен съд – Велизар Бойчев, който е върл почитател не само на твореца, но и на живота му.

Четете още

Избор на редактора