Пеевски: ДПС няма да се цепи, ще върнем празен мандат

ДПС ще бъде монолитно и с г-н Доган ще върви напред и ще бъдем заедно, каза председателят на ДПС Делян Пеевски в кулоарите на парламента.

На никого няма да позволим да цепи и да интригантства. Имам различия към определени хора, каза Пеевски.

Разумът е с г-н Доган да бъдем заедно, ДПС няма да се разцепи. Четиринадесетте депутати, които гласуваха против Росен Желязков, няма да бъдат изключени, заяви още Пеевски.

Ще върнем втория мандат веднага. Третият мандат вероятно също няма да е успешен и е ясно, че вървим към избори, каза Пеевски.

По-пано днес парламентарната група на ДПС изключи от състава си Джейхан Ибрямов. Решението бе съобщено от председателстващия заседанието Росица Кирова. Тя прочете протокол от днешното заседание, според което решението е било взето с 30 гласа „за“, без „против“ и „въздържал се“.

Кирова представи уведомление от парламентарната група до председателя на парламента относно взетото решение за промяна в състава на парламентарната група след провело се заседание от 4 юли, с което се иска на основание на разпоредби в правилника председателят на парламента да регистрира промените  в специалния регистър на Народното събрание и това обстоятелство да бъде съобщено на заседание на 50-ото НС.

Вчера парламентарната група на ДПС изключи дългогодишния народен представител Рамадан Аталай. Преди него от групата на ДПС бе изключена и Айсел Руфад. Преди нея оставка подаде и Филиз Хюсменова.

Четете още

Избор на редактора