Пеевски за Радев: Много иска, ама не му стиска

„Радев много ясно трябва да осъзнае, че България е член на ЕС и НАТО и никой няма да промени тази ценностна принадлежност. Самозванците, които злоупотребяват с доверието на хората, страхливичко поглеждайки на Изток, където са техните кумири, не могат да променят пътя на страната ни. Злоупотребата с толкова важни за хората теми като мира, сигурността и отбранителните способности на държавата проявяват политическата им несъстоятелност и безотговорност.“

Така съпредседателят на ДПС Делян Пеевски отговори на днешното изказване на президента Румен Радев, че „самозваните ни евроатлантици са страхливички и неспособни сами да вземат решение за изпращане на български войски в Украйна, защото знаят много добре, че ще бъдат отритнати от обществото“. Радев твърди също така, че „участието на НАТО във войната между Русия и Украйна е публична тайна“.

„За упоритите опити на Румен Радев да се намеси в предизборната кампания има само едно обяснение – много иска, ама не му стиска. Отново трябва да му бъде напомнено да престане да плаши хората, а ако неудържимо го влече активната политика – да напусне президентския пост и да заповяда на политическия терен. Ако няма смелостта да го направи, да изчака срока на мандата си и да престане да поучава и да се опитва да менторства политиците. Но тази „смелост“ я знаем – той и неговият кръг се снишиха с подвити опашки, когато осветих плановете им да промушат политическия си проект Трети март“ – заяви още Делян Пеевски.

Четете още

Избор на редактора