Пеевски готов за битка с Радев на политическия терен

„Изкарах го от удобния комфорт на уютния му кабинет, той излезе, каза, че ще прави партия, чакам го на терена. Ръкавицата е хвърлена, аз я приемам. Искаме битка на политическия терен. Не може да седи в уютното кресло на президент и да злоупотребява с институцията и да се крие зад пълния си имунитет“, заяви председателят ПГ на ДПС Делян Пеевски  пред журналисти в парламента в коментар на изявлението на президента Румен Радев от днес. В изявлението си Радев нарече Пеевски г-н Магнитски, припомня БТА.

Председателят ПГ на ДПС съобщи, че ще пусне питанията си до прокуратурата до един час и изрази недоумението си от това как толкова бързо от прокуратурата са отговорили на базата на едно съобщение от медиите, че нямали абсолютно нищо за съветниците на президента. „Аз просто искам институциите да започнат да работят, да има ново начало, хората да получат правосъдие. Чудесно е всичко, което казва и „Мистър Кеш“ да бъде проверено“, отговори Пеевски на думите на президента за разследванията за „Булгартабак“, ББР, магистралите.

„Изключително се радвам по всички казуси да се даде пълната информация. Не мога да разбера прибързания отговор от прокуратурата – аз все още не съм си подал питанията. Не знам как толкова бързо се случва това нещо“, заяви Пеевски. По думите му от няколко години се говори за „Пътя на Копринката“, Николай Копринков и Сотир Ушев.

Той коментира и изявление, направено от прокуратурата, че не могат да предприемат действия, защото президентът имал имунитет. Значи има дела за него, които аз искам да разбера какви са, които чакат падането на неговия имунитет. Днес разбрахме, че той ще прави партия, значи чакаме имунитетът му съвсем скоро да падне, добави Пеевски. Той припомни, че в Конституцията има процедура за сваляне имунитета на президента. Аз нищо не твърдя, чакам отговор от прокуратурата и службите, каза още Пеевски. Той изрази готовност да свидетелства пред прокуратурата. Днес изпращам питане за много неразследвани според мен неща, публикувани в медиите, добави той.

На въпрос, свързан с думите на президента, за страх от нова политическа формация, Пеевски каза, че страх е имало в очите на президента. Очаквам да си подаде оставката и да го видя на политическия терен, да стане политически лидер, да има достойнството да бъде такъв, да се срещнем на европейските избори. Това е достойно. Единственото, което е недостойно, ако тази партия е финансирана с мръсни пари от неговите служебни мандати, заяви Делян Пеевски.

Четете още

Избор на редактора