Пеевски към Сарафов: Тъмнината ще свърши

Прокуратурата трябва да започне да съобщава какво прави и как го върши. Това каза председателят на парламентарната група (ПГ) на ДПС Делян Пеевски пред журналисти в Народното събрание. Нали има нов подход, имахме мракобесен главен прокурор, сега това ли трябва да продължи – да не се знае какво се случва, допълни Пеевски.

Ще зададем въпроси на Борислав Сарафов и към службите, съобщи той. Започваме да питаме по всички въпроси, добави Пеевски. „Тъмнината ще свърши, ще има светлина, както казваше едно бау-бау“, каза още той.

Има тъмна институция, пълна с кеш, която иска да си създаде политически проект на базата на разграбването две години на държавата, смята Делян Пеевски. „Едноличното диктаторско управление на цирковото куче на Корнелия Нинова“, добави той.

Вчера председателят ПГ на ДПС посъветва президента Румен Радев да подаде оставка и да основе проекта си, а не да се крие зад имунитета си. Пеевски коментира, че президентът се страхува да излезе като лидер затова отново щял да сложи някое „бау бау“ отпред, както е правил и досега.

По-рано днес парламентарната правна комисия подкрепи комисията за контрол над службите за сигурност вече да не бъде с ротационен председател. Депутатът Бойко Рашков отправи критики към мотивите на вносителите на предложението, сред които е и Пеевски.

Проследете дали комисията е свършила нещо реално, което е в полза на хората, каза Пеевски. Според него Бойко Рашков най-малко има да коментира, защото „ерата на Рашков е на един мракобесен министър на МВР, който влачеше хора и ги извличаше от къщите им“. Певвски коментира, че той има да отговаря на много въпроси. „Какво стана с неговия градинар и какво се случи с тези разследвания“, попита Пеевски. Той каза, че не са водени разговори кой ще бъде председател на комисията за контрол над службите.

Четете още

Избор на редактора