Пек. Стой на сянка. Рибка-бананка днес кълве на джин-тоник

Атмосферното налягане днес леко ще се понижи, но на кого ли му пука. Виж, земното притегляне, за съжаление на почитателите на г-н Вонегът, ще си остане все същото.

Чака ни слънчев и горещ ден, през който трябва (освен студено питие) да се търси и дебела сянка. Особено по източното течение на Арда, където се очакват въдичарски вакханалии с омаломощена от жегата риба. В такова време, съветват метеоролози, пъстървата трябва да бъде съблазнявана, защото иначе я мързи да посегне към куката. На уклея му е все едно, а рибката-бананка най се радва на захранка от млечна царевица, кисната в джин-тоник няколко минути под звуците на тиха виола д’аморе.

За слабия до умерен източен вятър направо няма какво да говорим. Максималните температури ще бъдат между 34° и 39°, в София 34-35°, и туй-то.

Топло ще е и в планините. Максималната температура на 1200 метра ще е около културните 28°, а на 2000 метра – около чудесните 21°.

Над Черноморието – слънце. Максимални температури – 28°-31°. Морската вода вече е чай – 24°-26°, но не я пийте, моля. Вълнението на морето не го мислим изобщо – 1-2 бала.

Фаза на луната: 3 дни след последната четвърт. На нас ни звучи като 4 дни след последната трета, но ние не сме специалисти. Обаче знаем – когато едно правителство се създава трудно и с врътки, то се разваля лесно. И с врътки.

Четете още

Избор на редактора